Monday, March 22, 2010

ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ/ΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙ/Α - είναι SUPER!!!

Αξιολάτρευτα ημίαιμα κουταβάκια (γεννήθηκαν πριν 1 εβδομάδα περίπου) - 10 στο σύνολο τους (4 αγοράκια και 6 κοριτσάκια) από καθαρόαιμη και πολύ καλή και γερή μανούλα ράτσας (ποιμενικό) και πατέρα διαστάυρωση με Χάσκι (μορφονιός ο μπαμπάς λέμε) (στην πρώτη photo είναι η μανούλα μετά τη γέννα)



Τα κουταβάκια αν είχα χώρο θα τα έπαιρνα ΟΛΑ ....είναι πανέμορφα, τα μισά θα είναι λυκάκια και 1 και μοναδικό θα είναι σαν την μανούλα του στα χρώματα...από τη γέννα φαίνονται δυνατά όλα...power! δε μασάνε με τίποτα...όποιος ενδιαφέρεται στείλτε μου ή μέσω σχολίου ή στο email μου... :-)






















































Tuesday, March 2, 2010

LaugH Now...AnD Laugh MorE LatER!!!














































ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! :-)




- Κι αν δεν σας ακούνε εκεί έξω ... ΦΩΝΑΞΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!! -

Monday, March 1, 2010

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΗΝΑ!!!






















Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε στην κατοχή αρχαιοκαπήλων




Δεξιά - Το άγαλμα, ανάμεσα σε άλλα ευρήματα που κατασχέθηκαν


Αθήνα

Ένα χάλκινο άγαλμα (4ου π.Χ. αι.) που αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο και πιθανότατα αποτελεί αυθεντικό έργο του Λύσιππου, εντόπισαν οι άνδρες του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατά την εξάρθρωση σπείρας, που είχε στην κατοχή της σημαντικά ευρήματα και διαπραγματευόταν να τα πωλήσει έναντι υπέρογκων χρηματικών ποσών.
Σύμφωνα με το Έθνος, το άγαλμα, ύψους 60 εκατοστών, βρίσκεται πλέον στα εργαστήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπου θα τεθεί στο μικροσκόπιο των επιστημόνων.
Οι αρχαιολόγοι αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς εάν αποδειχθεί αυθεντικό θα πρόκειται για το πρώτο αυθεντικό έργο του Λύσιππου που αποκαλύπτεται ώς σήμερα. Δεν αποκλείεται λοιπόν να μιλάμε για τη σημαντικότερη ανακάλυψη των τελευταίων ετών.

Η εξάρθρωση της σπείρας

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της διασταύρωσης Καβάλας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 51 ετών, καθώς στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε το χάλκινο άγαλμα.
Ακολούθησε έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων, στην περιοχή της Δράμας, όπου βρέθηκαν και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων, μία χάλκινη κεφαλή αγοριού της ρωμαϊκής περιόδου, μία ανάγλυφη πέτρα με παράσταση γυναίκας, δύο χάλκινα νομίσματα, έντεκα χρυσά νομίσματα, ένα ασημένιο νόμισμα και μία χάλκινη κεφαλή νεαρού άνδρα.
Αρχαιολόγοι, που εξέτασαν τα κατασχεμένα αντικείμενα, πιστοποίησαν ότι αυτά εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου για «την προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ ιδιαίτερα για το άγαλμα και την κεφαλή, γνωμάτευσαν ότι κρίνονται ως αντικείμενα μοναδικής αρχαιολογικής, ιστορικής και εμπορικής αξίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή που φέρονται να διαπραγματεύονταν οι αρχαιοκάπηλοι για το άγαλμα του 4ου αιώνα είναι 7 εκατ. ευρώ.

Οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζονται.

- Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- (www.in.gr)

Γιγάντια παγόβουνα στην Ανταρκτική «απειλούν τα ωκεάνια ρεύματα»


Sydney

Ο σχηματισμός δύο νέων γιγάντιων παγόβουνων έξω από την Ανταρκτική, και τα δύο στο μέγεθος του Λουξεμβούργου, απειλεί να επηρεάσει τα ωκεάνια ρεύματα και τη ροή οξυγόνου στις θάλασσες όλου του πλανήτη, προειδοποιούν Αυστραλοί, Γάλλοι και Γερμανοί ερευνητές.


Στις 12 ή 13 Φεβρουαρίου, ένα προϋπάρχον παγόβουνο μήκους 97 χιλιομέτρων προσέκρουσε στο άκρο ενός παγετώνα στην Ανταρκτική και απέσπασε ακόμα ένα γιγάντιο κομμάτι, μήκους 78 χιλιομέτρων, ανέφερε ο Νιλ Γιανγκ, παγετωνολόγος του Ερευνητικού Κέντρου Ανταρκτικού Κλίματος στην Αυστραλία.


Τα δύο νέα παγόβουνα, συνολικής μάζας 1.560 δισεκατομμυρίων τόνων, πλέουν τώρα 100-150 χιλιόμετρα έξω από την Ανταρκτική, νότια της Αυστραλίας.

Η παρουσία μιας τόσο μεγάλης ποσότητας πάγου σε αυτό το ανοιχτό κομμάτι θάλασσας δεν αποκλείεται τώρα να επηρεάσει τα ωκεάνια ρεύματα, εκτίμησε ο Γάλλος Δρ Στιβ Ριντούλ, κορυφαίος ειδικός του κλίματος.
Τα ρεύματα αυτά κανονικά τροφοδοτούνται από ψυχρό, πυκνό νερό που βυθίζεται στον πυθμένα έξω από την Ανταρκτική και στη συνέχεια κινείται προς άλλες περιοχές σαν υποβρύχιος ιμάντας μεταφοράς.

Η περιοχή στην οποία βρίσκονται τώρα τα παγόβουνα αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της παγκόσμιας ροής ψυχρού νερού προς τον πυθμένα, ανέφερε στο BBC ο Δρ Γιανγκ.


Ο ερευνητής προβλέπει τώρα μείωση στο ρυθμό κυκλοφορίας των ωκεάνιων ρευμάτων, η οποία θα μπορούσε μάλιστα να διαρκέσει για αρκετά χρόνια.
Δεδομένου ότι το ψυχρό νερό συγκρατεί περισσότερο οξυγόνο, η μείωση του ρυθμού κυκλοφορίας θα μπορούσε επιπλέον να οδηγήσει σε πτώση της συγκέντρωσης οξυγόνου σε μεγάλες εκτάσεις των ωκεανών.


«Ενδέχεται να υπάρξουν περιοχές των ωκεανών που χάνουν οξυγόνο, και τότε, βέβαια, μεγάλο μέρος της ζωής που βρίσκεται εκεί θα πεθάνει» συμφώνησε ο Μάριο Χοπέμα, ερευνητής του Ινστιτούτου Πολικής και Θαλάσσιας Έρευνας «Αλφρεντ Βέγκενερ» στη Γερμανία.


Οι ερευνητές θα προσπαθήσουν τώρα να καταγράψουν τις αντιδράσεις των ωκεάνιων ρευμάτων προκειμένου να προχωρήσουν σε βελτιώσεις των υπολογιστικών μοντέλων για το παγκόσμιο κλίμα.
Τα δύο παγόβουνα δεν αναμένεται να λιώσουν σε λιγότερο από δύο δεκαετίες.