Friday, June 11, 2010

Οι ΑρεΤές Του ΈλληΝα..!


Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.

Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς,

τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς,

τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.

Για τους Έλληνες είπε:
θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.

Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.

- Έχεις δίκιο Γαβρίλε, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα.
Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.

Κι έτσι κι έγινε:

Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος, αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος, κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο

Tuesday, June 1, 2010

Το Είδα στο troktiko.blogspot.com!


Στο blog "troktiko" είδα τη διπλανή απίστευτη
(αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι τόοοοσο απίστευτη με όλα αυτά που πλέον έχουν βγει στη φόρα - και που' σαι ακόμα λέει η φωνούλα στο μυαλό μου) - είμαστε χύμα και το δείχνουμε! Δεν υπάρχει έλέγχος από πουθενά και προς κανέναν...δεν υπάρχει όριο αλλά ούτε και περιθώριο...θέλεις κύριε να πάρεις άδεια? με γεια και χαρά σου...κάντο..
τι? δεν υπάρχει άλλος υπάλληλος εκτός από εσένα?Ε και σκας? εδώ δεν σκάνε οι άνθρωποι που θα έπρεπε να σκάνε και σκας εσύ?
οκ..ο άνθρωπος που πήρε την άδεια δεν φταίει...αφού τον είχαν αφήσει μόνο του να στηρίζει όλο το παράρτημα και έχει ακόμα να "φάει" την άδεια του 2008 που του χρωστάνε ...οκ...με το δίκιο σου κύριος..να την πάρεις την άδεια...αλλά ρε παιδιά...φέρτε άλλον έναν υπάλληλο να μπορεί να παίρνει και ο άνθρωπος την άδεια του χωρίς να σημαίνει προσωρινό "shut down" της υπηρεσίας...έλεος δηλαδή!
Υπάρχουν βέβαια και άλλες εναλλακτικές εξηγήσεις του συμβάντος αλλά ας επικεντρωθούμε στο παραπάνω πιο "λογικό" και πιο συνηθισμένο δυστυχώς- σενάριο!
Το κείμενο που ακολουθούσε στη δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο blog "troktiko" ήταν το εξής:
"ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ !!!"
εεεεεε ρε γλέντια λέμε!!! όπα όπα!
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΗΝΑ!