Wednesday, January 6, 2010

Οι Hotel Pro Forma για δύο παραστάσεις στην Αθήνα- Κορυφαίοι Και Πρωτοπόροι-


Μια διεθνής κολεκτίβα καλλιτεχνών που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην κορυφή της πρωτοπορίας της Ευρώπης, οι Hotel Pro Forma, θα επισκεφθεί τη χώρα μας στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, για δύο πρωτότυπες παραστάσεις στις 8 και 9 Ιανουαρίου, στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5).


Κάθε παράσταση των Hotel Pro Forma είναι ένα μεγάλο οπτικο-ακουστικό θέαμα, αποτέλεσμα συνεργασίας επαγγελματιών περφόρμερς της μουσικής, της αρχιτεκτονικής, του χορού, του κινηματογράφου, της επιστήμης, της λογοτεχνίας και των ψηφιακών μέσων.


Έχουν δημιουργήσει παραστάσεις για δημόσια κτήρια και θέατρα στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.


Η πιο πρόσφατη παραγωγή τους, «Tomorrow, in a year», είναι μια «ηλέκτρο όπερα» που βασίζεται στη ζωή και τη θεωρία του Δαρβίνου. Τα μοναδικά οπτικά ερεθίσματα αναμειγνύονται με την πρωτοποριακή μουσική των The Knife, την οποία ερμηνεύουν ένας τραγουδιστής όπερας, ένας ποπ τραγουδιστής και ένας ηθοποιός, αναδεικνύοντας στη σκηνή τον Δαρβίνο, το χρόνο και τη φύση.


Έξι χορευτές αναπαριστούν την ύλη της ζωής σε χορογραφία του Hiroaki Umeda, ο οποίος εμπνέεται από το χιπ χοπ. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει ξανά τον κόσμο μέσα από τις νέες τεχνολογίες στους φωτισμούς και τον ήχο, σαν ένα τοπίο μοναδικής ποικιλομορφίας αλλά και ομοιοτήτων, σαν ένα ενιαίο σύνολο. Εκατόν πενήντα χρόνια έχουν περάσει από την έκδοση της «Προέλευσης των Ειδών», του βιβλίου που άλλαξε την αντίληψη των ανθρώπων για τους ίδιους και τον κόσμο.


Οι Hotel Pro Forma μ' έναν μοναδικό τρόπο παρουσιάζουν την εξελικτική ιστορία των ειδών, και συγχρόνως την εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης και συμπεριφοράς. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τα ταξίδια του Δαρβίνου με το πλοίο The Beagle, την εποχή της νεότητάς του.


Στα πέντε χρόνια που διήρκησε αυτή η περιήγηση στον κόσμο, τα γράμματα, οι ματιές και οι παρατηρήσεις του γίνονται αφορμή για να αναπτυχθεί ένα μεγάλο οπτικο-ακουστικό θέαμα.



-ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΚΟΥΛΟΥΒΑΡΗΣ-


No comments: