Wednesday, June 17, 2009

Bodies - Η έκθεση


Τεχνόπολις, Γκάζι (Αθήνα)


Ένα ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα!Η διεθνούς φήμης έκθεση με τίτλο «BODIES… Η Έκθεση» έρχεται στην Ελλάδα, για πρώτη φορά!Η Έκθεση θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους. Έχει σχεδιαστεί να διαφωτίσει, να παρακινήσει, να γοητεύσει και να εμπνεύσει! Τα εκθέματα της έκθεσης είναι αληθινά ανθρώπινα σώματα που παρουσιάζονται στην ολότητα τους ή ανά μέρη, τα οποία έχουν διεξοδικά διαχωριστεί και διατηρηθεί έως και το κυτταρικό επίπεδο, μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας, που ονομάζεται Πολυμερής Συντήρηση.


Για πρώτη φορά δίνεται στον επισκέπτη η δυνατότητα, να παρατηρήσει από κοντά το σκελετικό, μυϊκό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό καθώς και άλλα συστήματα του ανθρώπινου σώματος, όπως ποτέ μέχρι σήμερα! Το αποτέλεσμα είναι μια


μοναδική εμπειρία για το ευρύ κοινό, την επιστημονική αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.


Πολλά από τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε παραστατικές αθλητικές στάσεις, έτσι ώστε ο επισκέπτης να τα συσχετίσει με τις καθημερινές του δραστηριότητες, καθώς και να παρατηρήσει τη φθορά που δημιουργείται στα όργανα από το υπερβολικό φαγητό, την έλλειψη άσκησης και το κάπνισμα. Επιστημονικό προσωπικό θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης για την ξενάγηση των επισκεπτών.


H έκθεση “Bodies” διοργανώνεται με τη συνεργασία της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.


Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 20:00, από Κυριακή μέχρι και Πέμπτη, και από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, την Παρασκευή και το Σάββατο.


No comments: