Wednesday, December 24, 2008

Ατζέντα


Μουσικοχορευτική παράσταση «Η Συνομωσία των Λουκουμάδων»,

Θέατρο Παραμυθίας, οδός Παραμυθίας 27, Κεραμικός


Ο Σταμάτης Κραουνάκης παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική περιπέτεια «Η Συνομωσία των Λουκουμάδων», βασισμένη στα «Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά» του Γιώργου Σεφέρη, ένα θεαματικό έργο για παιδιά, αλλά και για όσους διατηρούν ακόμα την παιδική τους ευαισθησία. Πέντε μικρά παιδιά, παίζοντας στο σπίτι τους, μαθαίνουν για το μύθο της κατάρας του μαύρου λουκουμά, που απειλεί... μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις τους! Έτσι, ξεκινούν μια περιπέτεια αναζητώντας το αντίδοτο. Μετά από μια διασκεδαστική περιπλάνηση σε όλο τον κόσμο, τα μάγια θα λυθούν και τα παιδιά θα μπορέσουν να φάνε πάλι λουκουμάδες. Μέσα από το ταξίδι τους θα ανακαλύψουν ότι η ευτυχία μπορεί να υπάρχει δίπλα τους, σε απλά, καθημερινά πράγματα.

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Θεοδώρου, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Διονύσης Κωστής, σκηνοθεσία: Γιώργος Φίλης. Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν: Χρήστος Γεροντίδης, Δημήτρης Ερατεινός, Αναστασία Κατσιναβάκη, Τερέζα Κρητικού, Διονύσης Κωστής, Ελεάνα Παπαχρήστου. Τηλ.: 2107012122.



«Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Σαν το Σκύλο με τη Γάτα»

Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης (πρώην Ριάλτο), Κυψέλης 54


Ο Γιάννης Καλατζόπουλος παρουσιάζει μια απολαυστική διασκευή για παιδιά του πασίγνωστου έργου του Σαίξπηρ. Στη μουσικοχορευτική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα - σαν το σκύλο με τη γάτα», το μήνυμα αγάπης και συμφιλίωσης συνδυάζεται με μηνύματα ζωοφιλίας, σεβασμού στη διαφορετικότητα και κατά του ρατσισμού.

Σκηνοθεσία - καλλιτεχνική επιμέλεια Νανά Νικολάου, μουσική Γιούρι Στούπελ, χορογραφία Έλενα Γεροδήμου. Παίζουν: Διονύσης Αχτύπης, Θανάσης Ακοκαλίδης, Άγγελος Σταματάκης, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Μαρία Χατζηιωαννίδου, Μαρίνα Χατζηιωάννου. Χορεύουν: Δήμητρα Ζερβού, Παύλος Μανογιαννάκης, Ροδούλα Στεφανίδου, Πέτρος Φουρνιώτης. Τηλ.: 2108827000.


No comments: