Saturday, June 30, 2007

Gagarin Open Air: 10/07/07> Calexico, Sophie Solomon, Beirut, A Hawk and a Hawksaw

Το Gagarin Open Air θα συνεχιστεί την Τρίτη 10 Ιουλίου, με την εμφάνιση των -ιδιαίτερα αγαπημένων στην Ελλάδα - Calexico.

Πρόκειται για μια μπάντα τόσο γνωστή στη χώρα μας, ώστε δεν χρειάζεται, πλέον, ιδιαίτερες συστάσεις. Η folk-rock μουσική τους, η οποία συχνά φέρνει στο νου τον Ennio Morricone και τους mariachi, μεταφέροντάς μας νοερά στα τοπία της Αμερικανικής ερήμου, έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο, εδώ και χρόνια.

Παρέα τους, η Sophie Solomon, η πανύψηλη Βρετανίδα βιολίστρια που με το θαυμάσιο ντεμπούτο της, Poison Sweet Madeira, κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς, συνδυάζοντας πολυποίκιλες επιρροές (από τη Ρώσικη μουσική και την Εβραϊκή Klezmer, μέχρι τους ήχους των Βαλκανίων και τους ρυθμούς της Αφρικής) και μαγεύοντας με το εκρηκτικό live παίξιμό της.

Στην παρέα συμμετέχει και το σχήμα των Beirut, δηλαδή ο 21χρονος Zach Condon ο οποίος, μαζί με τη μπάντα του, θα παρουσιάσει τα υπέροχα τραγούδια του ντεμπούτου τους, Gulag Orkestar, εκδηλώνοντας παρότι Αμερικάνος την αγάπη του στους Βαλκανικούς ήχους και, γενικά, τη μουσική της Ανατολικής Ευρώπης. Το σπάνιο ταλέντο του νεαρού Zach τράβηξε το ενδιαφέρον της, περίφημης για την εκλεκτικότητά της, 4AD Records στο δυναμικό της οποίας ανήκει, πλέον, το συγκρότημά του.

Ταπεινή μας πρόβλεψη: Οι Beirut είναι το όνομα που θα κλέψει την παράσταση αυτό το καλοκαίρι! Το line-up αυτής της βραδιάς την οποία πολλοί έχουν ήδη αποκαλέσει ως κορυφαία του καλοκαιριού συμπληρώνει, με τον ιδανικότερο τρόπο, το ντουέτο από την Αλμπουκέρκη του New Mexico, A Hawk and a Hawksaw (για την περίσταση, τρίο, με την προσθήκη ενός Ούγγρου μουσικού), με παρόμοιες μουσικές αναφορές με εκείνες των Beirut. Ψυχή του σχήματος είναι ο περκασιονίστας Jeremy Barnes, πρώην μέλος των Neutral Milk Hotel.

Γήπεδο Baseball. Τρίτη 10 Ιουλίου. Τιμή εισιτηρίου 37,10 eur.

No comments: