Saturday, June 30, 2007

THE ROOTS + DJ SHADOW Live in Athens!!!

Ζωντανά στην Αθήνα το πιο σημαντικό συγκρότημα του hiphop μετά τους Public Enemy:
THE ROOTS
Μαζί τους, ο λατρεμένος στην Ελλάδα δημιουργός του Entroducing kαι μέλος των U.N.K.L.E. DJ SHADOW


Οι Roots και ο DJ Shadow θα εμφανιστούν μαζί με άλλα ονόματα σε φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου. μεγαλύτερο solo hiphop καλλιτέχνη στην ιστορία, μετά τον MethodMan και τον Redman,

Οι Roots έχουν καταφέρει τα ακατόρθωτο για «μαύρο» συγκρότημα: να αγαπηθούν πρώτα από το indie/rock κοινό και μετά από το «φυσιολογικό» κοινό τους, αυτό του hiphop.

Κι αυτό, γιατί κάνουν πάντα το διαφορετικό: όπως το ότι στο εξαιρετικό ντεμπούτο τους Do You Want More έκαναν hiphop μουσική χωρίς samples! Χάρη στην αγάπη τους για την μουσική κάθε είδους, τις συνεργασίες με τα πιο σεβαστά ονόματα της σύγχρονης μαύρης μουσικής (Erykah Badu, Jill Scott, Jay-Z, Common, Mobb Deep,κλπ) και τις απίστευτες live εμφανίσεις τους, οι Roots έχουν δημιουργήσει την τελευταία 10ετία έναν πραγματικό θρύλο γύρω από το όνομα τους και έχουν κερδίσει φήμη και σεβασμό ανά τον κόσμο.

Έχουν κερδίσει ένα βραβείο Grammy (Best Rap Performance το 1999 για την τραγούδι You Got Me με την Erykah Badu) και έκτοτε άλλες 5 υποψηφιότητες για τα εν λόγω κορυφαία μουσικά βραβεία. Έχουν επίσης κερδίσει το Heroes Award από την Ακαδημία Μουσικής των ΗΠΑ για την κοινωνική προσφορά τους.

Έχουν 4 χρυσούς (The Tipping Point, 2004), Phrenology 2002), Illadelph Halflife 1996), Do You Want More 1995) και 1 πλατινένιο δίσκο (Thing Fall Apart, 1999) και το τελευταίο άλμπουμ τους Game Theory πήγε κατευθείαν στο Top10 στο chart των ΗΠΑ. Η φήμη των ζωντανών εμφανίσεών τους είναι τέτοια, ώστε το περιοδικό Rolling Stone τους έχει συμπεριλάβει στα 20 κορυφαία live θεάματα στον κόσμο. Έχουν εμφανιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ (Lolapalloza, Montraux Jazz Festival, κλπ), ενώ αυτό το διάστημα περιοδεύουν στην Αυστραλία και την Ασία (Ιαπωνία, Κίνα, κλπ). Επίσης, έχουν εμφανιστεί σε περίφημες ταινίες όπως: Dave Chappelle's Block Party, Bamboozled (του Spike Lee), Brooklyn Babylon (του Mark Levin), "Brown Sugar", "Love Rome".

DJ SHADOW
Το 1996 κυκλοφόρησε το Entroducing, το ντεμπούτο άλμπουμ του καλιφορνέζου DJ Shadow που άλλαξε ριζικά την εξέλιξη της μουσικής των τελευταίων 10 ετών. Το άλμπουμ ήταν ένα εντελώς πρωτότυπο μείγμα από ατελείωτες επιρροές (funk, rock, hip hop, ambient, jazz, soul) το οποίο βρήκε άμεσα ανταπόκριση στο κοινό και ανέδειξε την εταιρεία βρετανική Mo Wax (ένα από τα κορυφαία labels των 90ς), φέρνοντας παράλληλα στο προσκήνιο το trip-hop (βλ. Portishead, Tricky, Massive Attack).

Το Entroducing μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες ως το πρώτο άλμπουμ που αποτελείται ολόκληρο από samples και πλέον θεωρείται από τα πιο σημαντικά των 90ς. Το 1998 ο DJ Shadow δημιούργησε μαζί με τον James Lavelle τους περίφημους UNKLE. Το ντεμπούτο τους Psyence Fiction είχε συμμετοχές από τραγουδιστές όπως οι Thom Yorke (των Radiohead), Richard Ashcroft, Mike D (των Beastie Boys) και αγαπήθηκε όσο λίγα άλμπουμ στην Ελλάδα.

Το 2002 ο Shadow κυκλοφόρησε το άλμπουμ του The Private Press που αποτέλεσε γεγονός για την μουσική χρονιά, ενώ πέρυσι επέστρεψε με το The Outsider, όπου στρέφει το ενδιαφέρον του στο hiphop. Το 2003 κυκλοφόρησε το αντιπολεμικό κομμάτι March Of Death με τον Zack De La Rocha (Rage Against The Machine), ενώ έχει συνεργαστεί και κάνει remix στους Depeche Mode, Keane, Cut Chemist, Dan The Automator, κα.

Ολυμπιακό Προπονητήριο Baseball. Τρίτη 17 Ιουλίου 2007. Ώρα Έναρξης:18:00 Τιμή εισιτηρίου: 42.40 ευρώ

Tickets:
http://www.i-ticket.gr

No comments: