Saturday, June 30, 2007

Paco de Lucia: “COSITAS BUENAS”


Μετά από 5 χρόνια δημιουργικής σιωπής, ο Paco de Lucia επέστρεψε για να αλλάξει τα δεδομένα στη μουσική με το “Cositas Buenas”.

Πρόκειται για ένα προσεγμένο άλμπουμ που είναι πάνω απ’ όλα πιστό στο Φλαμένκο. Οκτώ ολοκαίνουρια κομμάτια τόσο όσον αφορά στη δική του μουσική όσο και τη μουσική γενικά. Τρεις Bulerias ανοίγουν το δρόμο: Patio Custodio, Volar και Que venga en alba.

Στην τελευταία ο Paco de Lucia ανατρέχει στο παρελθόν για την εσωτερική του φωνή, τον Camaron de la Isla και παίζει στο πλευρό του τρίτου της “αγίας τριάδας”, του Tomatito. Το κομμάτι Antonia, μία buleria σε στυλ solea, αφιερωμένο στην κόρη του, στο οποίο τραγουδάει ο ίδιος και η κόρη του “παρεμβαίνει” με τρία “ολέ”, δύο τάνγκο, το κομμάτι Cositas Buenas, για να αποδειχθεί η αξία της μελωδίας, δύο ρούμπες, El Dengue και Casa Bernardo (με τη συνεργασία του φίλου του Alejandro Sanz), και μερικά tientos, El Tesorillo, με τα φωνητικά του Diego el Sigala.

Οι φωνές των La Tana, Montse Cortes και El Potito, ανεβάζουν αυτό το αριστουργηματικό έργο ακόμη πιο ψηλά, ενώ οι Jerry Gonzalez και Juan D’ Angelyca είναι παρόντες για να εγγυηθούν την ποιότητα της μουσικής.

11 Σεπτεμβρίου 2007,
Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
13 Σεπτεμβρίου 2007,

Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 21.30

Εισιτήρια:
65 €(Αθήνα) VIP,
60 €(Θεσ/νίκη) VIP
50 € (α' διάζωμα)
35 € (β' διάζωμα)

www.ticketnet.gr

1 comment:

pittermilk said...

Hello!
Πρόσφατα ξεκίνησα να ακουω τον Paco.Eινι σίγουρα μεγάλη μορφή του φλαμέγκο.Πολύ καλό το blog.Συνέχισε έτσι!