Saturday, June 30, 2007

LILA DOWNS: Μια παγκόσμια ντίβα στην Ελλάδα!!!

Η Lila Downs, μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες παγκοσμίως, επέλεξε για την έναρξη της ευρωπαϊκής καλοκαιρινής περιοδείας της την Ελλάδα. Μια σπουδαία ερμηνεύτρια, που έντυσε με τη φωνή της τη «Φρίντα», στην πρώτη της επίσκεψη σε Πάτρα και Αθήνα...

Σε δύο χώρους που ταιριάζουν στην μαγική εικόνα και το ρεπερτόριό της Lila Downs, το κοινό της Αθήνας και της Πάτρας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για πρώτη φορά ένα ζωντανό θρύλο... και αναπόφευκτα να μαγευθεί, όπως κάθε ακροατήριο!

Καθώς η Lila Downs είναι μία από τις κορυφαίες ντίβες της εποχής μας και αφού το ελληνικό κοινό μαγνητίζεται από την αμεσότητα και την ευαισθησία τόσο του μεξικανικού, όσο και του λατινοαμερικανικού ρεπερτορίου, η Downs διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να τοποθετηθεί στο πάνθεον με τις πιο αγαπητές world και jazz φωνές που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας, δίπλα στις Cesaria Evora, Dulce Pontes, Teresa Salgueiro των Μadredeus, Omara Portuondo των Buena Vista Social Club, Νοrah Jones, Diana Krall, Madeleine Peyroux και παλιότερα των αξέχαστων Amalia Rodrigues και Nina Simone.

Η εντυπωσιακή της εμφάνιση και ο μαγικός εξωτισμός που εκπέμπει, η ασυναγώνιστη φωνή της, το αστείρευτο πάθος της, η ουσία στο λόγο και η δυνατότητα να προσεγγίζει και να συγκινεί το κοινό (δύσκολα βρίσκει κανείς λόγια για να περιγράψει το πόσο συγκλονιστική είναι επί σκηνής), καθώς και η συνεπής καλλιτεχνική και δισκογραφική της πορεία, της δίνουν μάλιστα τη δυνατότητα να γίνει θρύλος και να περάσει στην αιωνιότητα, δίπλα σε μία Βillie Holliday ή σε μία Edith Piaf.

Η Lila Downs εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία, το καλοκαίρι του 2003 στο φεστιβάλ Sani στη Χαλκιδική και αναμένεται εναγωνίως η επάνοδός της.

Kηποθέατρο Παπάγου. Τρίτη 3 Ιουλίου. Τιμή εισιτηρίου 37,10 eur.

Tickets:
http://www.i-ticket.gr

No comments: