Wednesday, March 26, 2008

Ο χορός στα καλύτερά του


Το παγκοσμίου φήμης ολλανδικό συγκρότημα χορού Netherlands Dance Theater, με το οποίο το Μέγαρο εγκαινιάζει από φέτος μια μόνιμη συνεργασία, θα δώσει τέσσερις παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 27, 28, 29 και 30 Μαρτίου.

Η φημισμένη χορευτική ομάδα θα παρουσιάσει στο Μέγαρο δύο χορογραφίες: η πρώτη είναι των δύο μόνιμων χορογράφων του NDT, του Βρετανού Πολ Λάιτφουτ και της Ισπανίδας Σολ Λεόν, σε μουσική Φίλιπ Γκλας και τιτλοφορείται «Silent Screen». Συνδυάζει την κίνηση με το video art. Σ' αυτή τη δουλειά τους, οι δύο πολυβραβευμένοι και δημιουργικοί χορογράφοι της ομάδας πειραματίζονται εξαντλητικά με την ηρεμία και τον πανικό, την κινηματογραφικότητα και την παντομίμα, τη δυαδικότητα και την αγάπη.

Η δεύτερη χορογραφία του προγράμματος ονομάζεται «Toss of a Dice». Φέρει την υπογραφή του Γίρζι Κίλιαν, δημιουργήθηκε πάνω σε μουσική που συνέθεσε αποκλειστικά για το διακεκριμένο χορογράφο ο Ντιρκ Χάουμπριχ και έχει στοιχεία αφαίρεσης και υπερρεαλισμού. Σε αυτή την υψηλής αισθητικής παραγωγή, πάνω από τη σκηνή δεσπόζει ένα αιχμηρό περιστρεφόμενο γλυπτό.

No comments: