Thursday, January 11, 2007

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...»

Τι έφερε η νέα χρονιά;
Μα εσείς ξέρετε καλύτερα... Ο καθένας μας ξέρει καλύτερα! Γι' αυτό διαφωνώ με τα «μαζικά» κείμενα, τις «συνολικές» οδηγίες και τους «απόλυτους» οδηγούς -«Πού να πάτε, τι να κάνετε, πού να φάτε, τι να δείτε».
Ολ' αυτά είναι απλώς προτάσεις -το να τις αποδεχτεί κάποιος είναι καθαρά δικό του θέμα.

Είδατε πώς χειρίστηκε φέτος το θέμα «Πρόσωπο της χρονιάς» το αμερικανικό περιοδικό «Time»; Αντί για συγκεκριμένο πρόσωπο, στο εξώφυλλό του έβαλε έναν υπολογιστή, στην οθόνη του οποίου τοποθέτησε ένα... καθρέφτη.
Με τον τρόπο αυτό, κάθε αναγνώστης του, κοιτώντας το εξώφυλλο, γίνεται αυτόματα... «πρόσωπο της χρονιάς»! Εξυπνο; Σας είπα: ο καθένας από μας ξέρει καλύτερα.

Ξέρει καλύτερα

......σε ποιον κινηματογράφο να πάει -συνεχές μπλα-μπλα και ήχοι κινητών τηλεφώνων, πατατακίων(!) και νάτσος διώχνουν σίγουρα κάθε σινεφίλ

....ποια θεατρική παράσταση να δει -χέρια ταξιθετριών που, επιστρέφοντας τα εισιτήρια, είναι γεμάτα με κέρματα, αποζητώντας... κι άλλα περισσότερα, μάλλον δεν συνάδουν με σκηνοθεσία καλή και υποκριτική συνεπή

....ποια συναυλία να παρακολουθήσει -όποιος ξοδεύει δύο ώρες για να παρκάρει στα... λαγκάδια του «υπολοίπου Αττικής», με τι κέφι μετά να ακούσει το συγκρότημα που γουστάρει, αλλά και όποιος δυσκολεύεται να ξεχωρίσει τις τρίλιες του Μότσαρτ από τα «βηχαλάκια» των διπλανών του πώς να συνηθίσει να πηγαίνει συχνά σε συναυλίες?

...σε ποιο εστιατόριο να φάει -πιάτα-«ελικοδρόμια» για μια-δυο μπουκιές φαγητό και 5-10 ευρώ με το «καλησπέρα» σίγουρα δεν ξαναφέρουν στο μαγαζί τον πελάτη. ...σε ποιο δωμάτιο να διανυκτερεύσει -θέα προς τη θάλασσα διαμέσου

... μπετόν-αρμέ και πρωινό «ικλούζιφ» με καφέ ζουμί, κρουασάν-στούκας και πάριζα κάτασπρη από το λίπος μάλλον δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον άμοιρο τουρίστα, Ελληνα ή ξένο

....σε ποιο μπαρ να πιει ένα ποτό -αν ήθελε να δοκιμάσει το... αμόλυντο οινόπνευμα θα πήγαινε στο φαρμακοποιό του, όχι στην πιο «ιν» νυχτερινή γειτονιά της πόλης.Αγαπητοί αναγνώστες, για να περάσετε καλά τη χρονιά που μόλις άρχισε, κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας.

Μιλήστε με... σας και υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως δε θα ξαναπέσετε στη φάκα κακών εμπόρων, αντίθετα θα επιδοκιμάσετε -ηθικά και υλικά- τους καλούς επιχειρηματίες του πολιτισμού. Το αξίζουν. Το αξίζετε κι εσείς!
-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σ. ΑΝΔΡΙΑΝΕΣΗΣ-

No comments: