Thursday, January 11, 2007

Mooi, Όπως... Όμορφο!

MOOI είναι το καινούργιο όνομα του πρώην Bee στο Μοναστηράκι και σημαίνει στα αφρικάνικα «όμορφο».
Και ακριβώς αυτό που δηλώνει η ονομασία του το εισπράττεις με το που μπαίνεις στο χώρο. Μικρός, κομψός και μοντέρνος χώρος με στοιχεία pop art. Εντυπωσιακά φωτιστικά και για πιο χαλαρές καταστάσεις σε μια γωνία οι δερμάτινοι καναπέδες προσφέρουν άνεση. Σου δημιουργεί ευχάριστη διάθεση για να περάσεις ευχάριστα και χαλαρά το βράδυ σου. Η ποιοτική μουσική σε αγκαλιάζει αμέσως με ακούσματα που ανεβάζουν την διάθεση. Το Mooi συνδυάζει την μπαρίστικη ατμόσφαιρα με άνετη μπάρα για ποτά και ωραία κοκτέιλ με κάποιες προτάσεις για φαγητό.
Στα λίγα τραπέζια που διαθέτει με τις πρωτότυπες καρέκλες καθρέπτες μπορεί κανείς να δοκιμάσει κάποιες από τις γευστικές επιλογές που ετοιμάζει ο σεφ Πέτρος Χαβελές. Το φαγητό δεν υποκρίνεται ότι διεκδικεί γαστρονομικές δάφνες είναι όμως πολύ καλοφτιαγμένο, σε χορταστικές μερίδες και δένει με την ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Πλούσιες σαλάτες όπως η πράσινη με προσούτο και ψητό μανούρι σε βινεγκρέτ μελιού αλλά και αυτή με το σπανάκι, τα καραμελωμένα σύκα σε κρασί με καρύδι, ροκφόρ και σάλτσα μπαλσάμικο.
Τέσσερις προτάσεις σε πάστα όπου ξεχωρίζει το κλασσικό και πάντα καλοδεχούμενο σπαγγέτι με κιμά που εδώ ο σεφ το παρουσιάζει σε μια ευφάνταστη εκδοχή συνοδεύοντας το με μους φέτας και μελιτζάνας. Σταθερή αξία το burger με χωριάτικες πατάτες, μπέικον, μοτσαρέλα και καραμελωμένα κρεμμύδια.
Τα γλυκά είναι πλούσια και με ευχάριστη και γεμάτη γεύση όπως το πληθωρικό cheescake με μαύρα κεράσια ή μους σοκολάτα με φιστίκια Αιγίνης. Ο κατάλογος των κρασιών προσφέρει λίγες καλές επιλογές.
Το σέρβις που έχουν αναλάβει νεαρά ευγενικά κορίτσια είναι χαριτωμένο και ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα του μαγαζιού. Τιμές εξαιρετικά φιλικές από 10 Euro το άτομο χωρίς το κρασί.

[Mooi, Μιαούλη 6 Μοναστήρι, τηλ 210 3212624]

No comments: