Sunday, September 16, 2007

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ... ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ!




Ο Δημήτρης Κομνηνός + η ομάδα 90°C παρουσιάζουν από 4 Οκτωβρίου τη θεατρική διασκευή της κινηματογραφικής επιτυχίας «Σπιρτόκουτο» του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη.
ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ
Του Γιάννη Οικονομίδη

Από 4 Οκτωβρίου 2007

Παραστάσεις:
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9:30 μ.μ. Λαϊκή απογευματινή Κυριακή: 8:15 μ.μ.
Το "ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ" είναι το «αιματηρό» χρονικό ενός πολέμου σε τέσσερις τοίχους! Το μακελειό μεταξύ των μελών μιας «αγίας» ελληνικής οικογένειας, όπου ο ένας έχει κυριολεκτικά καταπατήσει τη ζωή του άλλου. Κεντρικό πρόσωπο του έργου είναι ο Δημήτρης, ένας φωνακλάς πάτερ φαμίλιας, ιδιοκτήτης καφετέριας στον Κορυδαλλό που ονειρεύεται να ανοίξει παράλληλα ένα σινιέ εστιατόριο με πιάνο. Ο Δημήτρης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα τετραγωνικά του διαμερίσματος μέσα στο οποίο ανακυκλώνει την κακότροπη συμπεριφορά του εξαντλώντας τις αντοχές της υπόλοιπης οικογένειας ώσπου...

Το «Σπιρτόκουτο» τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού σινεμά ξεσηκώνοντας θύελλα συζητήσεων ενώ διακρίθηκε με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) στο 44ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2003.

Θεατρική Διασκευή: Χαρά Τσιώλη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κομνηνός
Σκηνικά & κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική & video: Ανδρέας Τρούσσας
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Επιμέλεια κίνησης:
Πάνος Μεταξόπουλος.

Παίζουν: Κώστας Μπάρας, Τζένη Σκαρλάτου, Μελέτης Γεωργιάδης, Μαριάννα Λαμπίρη, Γιώργος Κατινάς, Χριστίνα Δενδρινού και Άρης Τσαμπαλίκας.

KRATHSEIS:

https://www.ticketnet.gr/secure/shop.aspx?show=29

No comments: