Sunday, September 23, 2007

Η ανοιχτή κουζίνα στο Χαλάνδρι

ENA ολοκαίνουργιο Κitchenbar στο Χαλάνδρι, άναψε την κουζίνα του στην καρδιά του καλοκαιριού και ήρθε να προσθέσει το δικό του κρίκο στη γνωστή επιτυχημένη αλυσίδα των all day εστιατορίων.

Η συνταγή της επιτυχίας μετά τα Κitchenbar της Θεσσαλονίκης, του Καλαμακίου και της Μαρίνας Ζέας στο Πειραιά είναι μάλλον δεδομένη αφού ο καινούργιος χώρος με την τεράστια αυλή με την πέργκολα, περιτριγυρισμένη από φυτά, γεμίζει από κόσμο όλων των ηλικιών που απολαμβάνουν τα ποτά τους ή γεύονται τις λαχταριστές προτάσεις του μενού.

Το νέο Kitchen Bar διατηρεί το κλασσικό concept των υπολοίπων. Η μεγάλη open space κουζίνα βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας, σε κοινή θέα, δίνοντας τη δυνατότητα να απολαμβάνεις την ιεροτελεστία της προετοιμασίας του κάθε πιάτου. Ο χώρος που θυμίζει deck μοιράζεται παιχνιδιάρικα σε επίπεδα και είναι …παντός καιρού αφού μετατρέπεται εύκολα από κλειστός σε ανοιχτό. Η μεγάλη μπάρα δίνει αφορμές για ποτό ή cocktail.

Ακολουθώντας τη διαδρομή προς τον πάνω όροφο, συναντάς μια ακόμη ζεστή και φιλική αίθουσα, όπου μπορείς να απολαύσεις το γεύμα ή το δείπνο σου έχοντας «πιάτο» όλο το περιβάλλον του εστιατόριου. Η περιήγηση συνεχίζεται για να καταλήξει στον 3ο όροφο, όπου υπάρχει ο χώρος του bar. Το ξύλο, οι ζεστές αποχρώσεις και η καλόγουστη σκηνογραφία συνθέτουν ένα ζεστό περιβάλλον που σε εκπλήσσει ευχάριστα.

Ο executive chef Χρήστος Τζιέρας επιμένει στις καλές πρώτες ύλες που σε συνδυασμό με την καλή τεχνική και την αστείρευτη φαντασία του δημιουργούν ένα μενού που αναλαμβάνει να σε ταξιδέψει γευστικά στα μονοπάτια της Μεσογείου.

Η περιήγηση ξεκινά με την ανάγνωση του μενού που είναι στημένο με χαρούμενη διάθεση και παιχνιδιάρικα σχόλια. Θέλει το χρόνο του για να τον χαζέψεις. Αυτό που δεν ξέρεις κατά την ανάγνωση του μενού είναι το μέγεθος των μερίδων. Ο χαρακτηρισμός πληθωρικές αποδεικνύεται οπωσδήποτε συντηρητικός.

Για προθέρμανση η αρχή γίνεται με φλογέρες με υπέροχο τραγανό φύλλο που είναι γεμισμένες με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα σερβιρισμένες σε εντυπωσιακό μοντέρνο ποτήρι. Ακολουθούν τέσσερις μπρουσκέτες με μους φέτας και δυόσμου, με καπνιστό σολομό και μπρικ, με γαρίδες με μαγιονέζα και φυλλαράκια ρόκας και με προσούτο και παρμεζάνα.

Η μεγάλη open space κουζίνα σε κοινή θέα στο κέντρο της αίθουσας, σου δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις την ιεροτελεστία της προετοιμασίας κάθε πιάτου.
Η σαλάτα Toscani που προσγειώθηκε στο τραπέζι ήταν ομολογουμένως άκρως εντυπωσιακή και επίσης τεράστια. Η κρούστα παρμεζάνας δημιουργούσε μια «φωλιά» και μέσα της ήταν φρεσκοκομμένα πράσινα σαλατικά, Σαντορινιά καπαρόφυλλα, κουκουνάρι, λιαστές ντομάτες και σπανάκι.

Για κυρίως υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών από original burgers, pasta και risotto αλλά και κρεατικά που δέχονται με τέχνη την πυρά. Απολαυστικό ήταν το αμερικάνικο burger της δεκαετίας του '50 που δοκιμάσαμε με εξαιρετικής ποιότητας κιμά που συνοδευόταν από πίκλες, μαρούλι και ντομάτα.

Δεν αντισταθήκαμε στη αχνιστή και αγαπημένη carbonara με σπαγγέτι al dente και γεύση πλούσια. Ενδώσαμε όμως και σε ένα από τα δημιουργικά πιάτα του σεφ στο Rib-eye steak με σος cafe de Paris και συνοδεία από skins πατάτας. Σωστά ψημένο το κρέας που κέρδιζε πόντους από την σος που το συνόδευε.

Η μερίδες του Kitchen Bar είναι απίστευτα μεγάλες και χορταστικές αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δοκιμάσετε τις αληθινές σπιτικές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Είναι πειρασμός. Οσο και αν αισθανθείς χορτασμένος, η ώρα του γλυκού επιβάλλεται για ένα ανάλαφρο σπασμένο μιλφέιγ με τραγανιστά κομματάκια σφολιάτας ανάμεσα σε κρέμα βανίλιας που συνοδεύονται με παγωτό βανίλιας και σοκολάτας.

Μάλιστα το ετοιμάζουν την ώρα που το παραγγέλνετε. Οσο για το ανάλαφρο τσιζ κέικ που είναι περιχυμένο με αγριοκέρασα βυθίστε ηδονικά το κουτάλι σας, κλείστε τα μάτια και απολαύστε το.

Το ωράριο του Kitchenbar δικαιολογεί την ιδιότητα του all day. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ και breakfast έως αργά το βράδυ για φαγητό και ποτό. Μια πρόταση που βαδίζει σε επιτυχημένα χνάρια. Τιμές από 15 ευρώ το άτομο.

* Κitchenbar Χαλανδρίου, Κ. Βάρναλη 6, Χαλάνδρι, τηλ: 210-6892015


-ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ-

No comments: