Tuesday, October 2, 2007

5ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής



Έξι βδομάδες παραστάσεων σε δέκα χώρους της Αθήνας.

Μετά την περσινή πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, η Εταιρεία Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Εντροπία και ο ομώνυμος Θεατρικός Χώρος στον Κεραμεικό διοργανώνουν το 5ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής, με ακόμα πλουσιότερο πρόγραμμα, σημαντικές μετακλήσεις και πάλι από το εξωτερικό και τη ζωντανή παρουσία πληθώρας νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε μια πολυπολιτισμική γιορτή, που φέτος εκτείνεται σε έξι εβδομάδες (17 Σεπτεμβρίου-25 Οκτωβρίου) και δέκα χώρους της πόλης μας.

Φέτος απονέμονται Βραβεία Κοινού για τις δύο καλύτερες περφόρμανς του Φεστιβάλ, τα οποία συνίστανται στη δωρεάν παραχώρηση του Θεάτρου Εντροπία, καθώς και την οργάνωση παραγωγής, για την παρουσίαση 15 παραστάσεων για το πρώτο βραβείο και 6 για το δεύτερο, μετά τη λήξη του Φεστιβάλ. Τα Bραβεία απονέμονται σε ειδική βραδιά προς τη λήξη του Φεστιβάλ (Δευτέρα 22 Οκτωβρίου).

Πρόγραμμα

17-21 Σεπτεμβρίου
Ελληνικές και ξένες ομάδες και καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, του χοροθεάτρου, της performance art, της μουσικής, της video art, των ταινιών μικρού μήκους παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

24 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου
- Συνολική παρουσίαση του Θεάτρου Οντίν από τη Δανία και του σκηνοθέτη του Εουτζένιο Μπάρμπα, μιας εμβληματικής μορφής του σύγχρονου θεάτρου, με διεθνές συνέδριο, εργαστήρια, work demonstration και παραστάσεις για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
- Εργαστήρι χορού Orixá (η καταγωγή της σάμπα) από το γνωστό Αφρο-Βραζιλιάνο χορογράφο, χορευτή και βασικό πια μέλος του Θεάτρου Οντίν, Augusto Omolú, μια σπάνια ευκαιρία για γνωριμία με τις τελετουργίες της Candomblé, καθώς και το εργαστήρι του συνθέτη της Ομάδας, Frans Winther, που ολοκληρώνεται με ένα ανοιχτό για το κοινό "χορογραφημένο" κονσέρτο από τους συμμετέχοντες.

1-15 Οκτωβρίου
Ευρωπαϊκή Συνάντηση Ομάδων και Καλλιτεχνών των Παραστατικών Τεχνών, με κοινωνικούς φορείς και θεσμούς, σε μια προσπάθεια διερεύνησης πιθανών κοινών δράσεων και σχεδιασμού συμπαραγωγών πολιτιστικών προϊόντων διεθνούς εμβέλειας, που πλαισιώνεται από περφόρμανς, happenings, μουσικά live & DJ sets.
20-25 Οκτωβρίου
Εργαστήρι & Demonstration - Performance (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου) πάνω στις μάσκες του κλασικού Μπαλινέζικου Χοροθεάτρου Topeng, από την περφόρμερ και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Gambuh Desa Ensemble από το Μπαλί της Ινδονησίας, Cristina Wistari Formaggia.

No comments: