Monday, October 1, 2007

Καλό μήνα με October Songs στο Μικρό Μουσικό Θέατρο

Μια φορά και έναν καιρό ήταν τα "Deafντίνεια". Μετά έγιναν "Σεπτεμβριανά" και πέρσι, σε μία κρίση εξευρωπαϊσμού, "September Songs". Φέτος πάλι, κάτι το περίεργο καλοκαίρι που πέρασε, κάτι οι εκλογές, μπήκε ο Οκτώβρης χωρίς να το καταλάβουμε, οπότε... φτάσαμε στο "October Songs". Ο λόγος για το καθιερωμένο φεστιβάλ που ανοίγει την σεζόν στο Μικρό Μουσικό Θέατρο (Βεϊκου 33, Κουκάκι).

Φέτος το φεστιβάλ θα διαρκέσει από την ερχόμενη Πέμπτη έως και την Κυριακή, 4 ημέρες με παλιούς καλούς γνώριμους του συναυλιακού χώρου του Κουκακίου αλλά και αρκετά νέα ονόματα-προτάσεις της εγχώριας σκηνής που ίσως και να αξίζει να ανακαλύψουμε. Και ειδικά για την τελευταία ημέρα δύο ειδικούς καλεσμένους από την Γαλλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του "October Songs" - με την σημείωση ότι το εισιτήριο για κάθε ημέρα κοστίζει μόλις 6 ευρώ και οι βραδιές ξεκινάνε στις 21:30.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

Lolek
Η γνώριμη μελαγχολική και ιδιαίτερη τραγουδοποιία του Lolek, του ντουέτου Bolek & Lolek, ανοίγει το φεστιβάλ.
Boys Against Reality
Φρέσκια pop electronica με πλήρη μπάντα. Για να δούμε...
Absent Mindead
Οι Absent Mindead σε ακουστικό σετ.... Πρέπει να αστειεύονται! Είναι δυνατόν να αντέξουν;

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Effigy
Alternative rock, με jazz και progressive προεκτάσεις... ύποπτον....
Modrec
Από τα καλύτερα εγχώρια σχήματα, κατά την γνώμη μας. Θόρυβος vs. μελωδία, αυτοσχεδιασμός vs. ακριβέστατες ενορχηστρώσεις
Misuse
Headliners της ημέρας, το group που κανονικά θα έπρεπε να είχε συμβόλαιο στην Kranky

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Μητέρα Φάλαινα Τυφλή
Το ωδικό κήτος σε νέες pop-folk περιπέτειες
Night On Earth
Από την σκηνή του Gagarin 205 - την προηγούμενη ημέρα με τους Mecano - στο Μικρό Μουσικό Θέατρο φρέσκοι από το στούντιο με την Θανάση Παπακωνσταντίνου
Old House Playground
Μεταξύ Αθήνας και Belfast και μεταξύ White Stripes και Tom Waits, εκεί κάπου ανάμεσα θα συναντήσουμε τους headliners του Σαββάτου

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Jean-Philippe Renoult (Jopo Stereo)
Ηλεκτρακουστικές συνθέσεις, field recordings, tape music και μικρόφωνα συνθέτουν το project Jopo Stereo του πρώτου καλεσμένου από την Γαλλία των "October Songs".
Dinah Bird
Radio artist γράφει η business card της Γαλλίδας καλεσμένης και ειδικεύεται στην αφήγηση μέσω ηχητικού κολάζ.
Coti K.
Σεβαστός και αγαπημένος. Αυτή τη φορά θα παρουσιάσει ένα νέο project στο οποίο διερευνά εναλλακτικά μέσα και ιδιόχειρα κουρδίσματα ενός ψηφιακού πιάνου. In a league of his own, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ως closing act του φεστιβάλ.

Links
www.myspace.com/smallmusictheatre

No comments: