Sunday, October 21, 2007

Half Note Jazz Club - Claudia Acuňa Quartet



19/10/2007 - 25/10/2007

Jazz and Latino vocal Diva

Μετά τις μοναδικές βραδιές που μας χάρισε το Νοέμβριο του 2000, η Claudia Acuňa είναι ξανά μαζί μας. Γεννημένη στο Σαντιάγο της Χιλής, θεωρείται πιά μία καθιερωμένη σταρ της νοτιοαμερικάνικης μουσικής σκηνής αλλά και μία από τις πιο σπουδαίες εκπροσώπους της νεοϋορκέζικης τζαζ. Απόλυτα φυσική ως τζαζ τραγουδίστρια, η Claudia είναι μια χαρισματική παρουσία και μια χαρισματική φωνή που επικεντρώνεται στο συναίσθημα.

Φεύγοντας πριν χρόνια από την πατρίδα της, πήρε μαζί της την παράδοση των μεγάλων τραγουδιστριών της Λατινικής Αμερικής, από την Violeta Parra ως τη Flora Purim, και πήγε στη Νέα Υόρκη κυνηγώντας το όνειρό της να υπηρετήσει την μουσική του μεγάλου της παιδικού προτύπου, του Frank Sinatra. Εκεί κατάφερε να ενώσει την παράδοση της Νοτίου Αμερικής, φυσικά και άνετα με την παράδοση της τζαζ και της σόουλ.

Το πρώτο της άλμπουμ “Wind from The South” την καθιέρωσε σε χρόνο μηδέν, ενώ το “Rhythm of Life” που ακολούθησε από την θρυλική Verve, έτυχε εξαιρετικής υποδοχής.

Το 2004 κυκλοφόρησε το “Luna” από την MaxJazz, όπου, όπως έγραψε γι’ αυτό η Daily News, «η Claudia μεταμορφώνει κλασικά κομμάτια σε κάτι προκλητικό και αναπάντεχο». Η Claudia Acuňa διαθέτει ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από κλασικά και πολύ γνωστά λάτιν και φτάνει μέχρι George Gershwin, Duke Ellington και Stevie Wonder, αλλά και εξαιρετικά originals μέσα από αριστουργηματικές προσεγγίσεις σε μοτίβο bossa nova και soul μπαλάντας.

Η Acuňa είναι μια ξεχωριστή τραγουδίστρια που ερμηνεύει υπέροχα κομμάτια με τη φωνή ενός αγγέλου και το πάθος, τη δύναμη και τη σπιρτάδα μιας εκπληκτικής τζαζ περφόρμερ.

Claudia Acuna – φωνή
Ronald Anthony Affif - κιθάρα
Enoch Jamal Strickland - ντραμς
Essiet Okon Essiet – μπάσο

No comments: