Monday, October 1, 2007

Mana | Les Farfadais


Το «Μάνα εξ ουρανού» δεν είναι τίποτα άλλα παρά μια ομάδα ακροβατών από την Γαλλία που δεν αρκείται στα τετριμμένα -και εντυπωσιακά συνήθως- των ομότεχνών της αλλά προσθέτει και μια εσάνς γαλλικού καμπαρέ στο θέαμά της.

Les Farfadais δημιουργήθηκαν το 1998 και είναι αναμφίβολα μία από τις σπουδαιότερες ακροβατικές ομάδες σήμερα. Προσφέρουν ένα θέαμα που αποτελεί μια καλοδουλεμένη ισορροπία δύο κόσμων: του cirque nouveau και ενός φανταστικού μυθολογικού σύμπαντος. Οι ερωτικές χορογραφίες και η αίσθηση καμπαρέ είναι τα στοιχεία εκείνα που τους καθιστούν ξεχωριστούς.
Τα κοστούμια τους υπογράφει ο Pierre Cardin και τα φαντασμαγορικά σκηνικά τους είναι εξίσου εντυπωσιακά με τα επιδέξια ακροβατικά τους.

Δράκοι, σειρήνες, νεράιδες, γοργόνες, όλη η προσωποποίηση των τεσσάρων στοιχειών, ξαναζωντανεύουν μέσα στον πραγματικό κόσμο με ένα έντονα ερωτικό στοιχείο που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

Κι εμείς τους παρακολουθούμε να αψηφούν τη βαρύτητα πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια (γιατί δεν αρκεί η ατμόσφαιρα μόνο, πρέπει να είναι και έμπρακτη η αίσθηση του καμπαρέ).

Αφού εντυπωσίασαν τον κόσμο όλο όπου και αν πήγαν και συμμετείχαν στην τελετή λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο καταφτάνουν στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να κερδίσουν και το ελληνικό κοινό που σίγουρα θα κατενθουσιαστεί αν κρίνουμε από τη φυσική ροπή του προς το υπερθέαμα.

Εις υγείαν.

Αθήνα
12 & 13 Οκτωβρίου

Γήπεδο Taekwondo
Π. Φάληρο

Θεσσαλονίκη
17& 18 Οκτωβρίου

Κλειστό Γήπεδο ΧΑΝΘ

Εισιτήρια προπωλούνται:
www.i-ticket.gr
Τηλ: 2106786000, 801-11-60000
Metropolis

Links
www.lesfarfadais.com


-Μυρόεσσα Μεταξά-

No comments: