Monday, February 19, 2007

Στα χνάρια του περυσινού το Ελληνικό Φεστιβάλ 2007

Το Ελληνικό Φεστιβάλ του 2007 είναι επλουτισμένο με στόχο να απλωθεί σε περισσότερους εκτός Ηρωδείου χώρους, κάτι που ξεκίνησε από πέρυσι. Φέτος εγκαινιάζει έναν ακόμα χώρο, στο συγκρότημα του εργοστασίου Τσαούσογλου στην Πειραιώς 260, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο ΥΠΠΟ και ανακαινίζεται με χρήματα του υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Επίσης, φέτος οι θεατές θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά θέατρο στο «τροχόσπιτο» της 'Ολιας Λαζαρίδου, που θα μετακινείται σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο μήνες στην Αθήνα (1/6-31/7) και σχεδόν ένα μήνα (29/6-11/8) στην Επίδαυρο, και χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες:

- αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

- παραστάσεις με τίτλο «από την Πεζογραφία στη Σκηνή»

- αφιέρωμα στον μεγάλο αμερικανό χορογράφο Γουίλιαμ Φόρσαιθ,

- αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι και ιδιαίτερα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, τον Ακη Πάνου

- αφιέρωμα στη Μουσική του 20ου και 21ου αιώνα

Αναμένονται στην Αθήνα ο Ελβις Κοστέλο με τον Αλέν Τουσέν, ο θίασος της Αριάν Μνούσκιν «θέατρο του ήλιου», η Συλβί Γκιγιέμ, το εθνικό μπαλέτο της Κίνας.

Η Επίδαυρος θα ανοίξει στις 29/6 με την «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, και θα κλείσει με το Εθνικό Θέατρο και την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν, σε μια πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Ελληνικό Φεστιβάλ.

No comments: