Monday, February 19, 2007

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΒΟ ΤΖΙΜΑ (LETTERS FROM IWO JIMA)



Το 1945 Ιάπωνες στρατιώτες κρατούν το νησί Ίβο Τζίμα, όταν χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποιούν απόβαση. Η δύναμη αντίστασής τους φθίνει, εν τούτοις είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν δίνοντας έναν ηρωικό αγώνα με την καθοδήγηση του στρατηγού Κουριμπαγιάσι. Τα ξένα μέρη όπου περπάτησε ο Κλιντ Ίστγουντ δεν τον εμπόδισαν να κάνει μία από τις πιο ανθρωποκεντρικές πολεμικές ταινίες της τελευταίας δεκαετίας. Δεν τον ενδιαφέρει η μανιχαϊστική διάσταση του πολέμου ούτε η μάταιη εξίσωση νικητών και ηττημένων. Υψηλότερος ο σεναριακός πήχης συγκριτικά με τις «Σημαίες των προγόνων μας», εκπληκτική φωτογραφία και άριστες ερμηνείες, αντάξιες μιας κουλτούρας ταυτισμένης με την πειθαρχία.
Πολεμική 2006 (Έγχρ.) Διάρκεια: 141'

Αμερικανο-γιαπωνέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ , με τους: Κεν Γουατανάμπε, Καζουνάρι Νινομίγια, Τσουγιόσι Ιχάρα

(ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ «ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ». ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ. ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΣΚΑΡ)

No comments: