Wednesday, February 21, 2007

AgEnDa... (Παρασκευή 23/02/2007)

Jason Molina - The one for indie rockers



Τον αποκάλεσαν «συνεχιστή του Neil Young». Κάποιοι άλλοι «νέο Dylan». Η ουσία είναι πως ο Jason Molina είναι σίγουρα ένας καλλιτέχνης με μοναδική και αινιγματική προσωπικότητα. O τραγουδιστής και δημιουργός έγινε παγκοσμίως γνωστός με το project Songs: Ohia. Το 2003 κυκλοφόρησε το album «Magnolia Electric Co», που αποτέλεσε σταθμό για εκείνον και την μπάντα του, καθώς σηματοδοτούσε τόσο τη μεταλλαγή του ονόματος της μπάντας στο ομώνυμο CD όσο και την αρχή μιας πορείας πιο rock διαθέσεων, επηρεασμένης από τις folk-rock μελωδίες των δεκαετιών '60-'70 και τις heavy metal ρίζες του. Έκτοτε, ο Molina παρουσίασε και solo albums, μείγματα ηλεκτρικού rock και χαμηλότονης «ρητορικής».

Tον υποδεχόμαστε πρώτη φορά στο Planet Music στις 23/2. Eπιτέλους!
Ιnfo: Eίσοδος €28. Προπώληση: Μetropolis, Ticket House, Vinyl Microstore, Rock&Roll Circus.

PLANET MUSIC

Σάββατο 24/2, Κυριακή 25/2 - Isabelle Antena, Είσοδος: €30.
Παρασκευή 23/2: Jason Molina, Eίσοδος €28. Προπώληση: Μetropolis, Ticket House, Vinyl Microstore, Rock&Roll Circus.
Κυριακή 28/1/07: Suave Gap, Mary's Flower Superhead & Curbside - Greek Power - Είσοδος: €10.
Παρασκευή & Σάββατο 2-3/2/07: Holly Golightly, Είσοδος: €35, Έναρξη: 22.00

Περιοχή: Μετς
Διεύθυνση: Αρδήττού 44

Μalcolm McLaren - The party is here...




Για ένα show ειδικά σχεδιασμένο για το ελληνικό κοινό, ο Μalcolm ΜcLaren έρχεται στη χώρα μας. Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο Fuzz, ο άνθρωπος που ανέδειξε τους Sex Pistols, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη του punk κινήματος στην Αγγλία και επηρέασε καθοριστικά την pop κουλτούρα, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τραγουδιστής, παραγωγός ταινιών, όπως το πρόσφατο Fast Food Nation, συγγραφέας και mananger της συντρόφου του Vivienne Westwood στο χώρο της μόδας, θα αποδείξει πως κανείς δεν θεωρείται τυχαία θρύλος. Στο αυτοβιογραφικό shοw του ο ΜcLaren πρόκειται να παρουσιάσει τις μουσικές δημιουργίες του, μικρού μήκους ταινίες από το αρχείο του, ενώ είναι δεδομένο πως θα τιμήσει το καθιερωμένο παιχνίδι του: συνομιλία με το κοινό. Το πιο εντυπωσιακό consumer trend στην πόλη μας.
Tιμή εισιτηρίου: €31,80

FUZZ

Η άνοδος του live clubbing
Η νέα πρόταση γι' αυτό το χειμώνα άνοιξε στη θέση του παλιού Club 22 και ήδη έχει συναρπάσει τη νυχτερινή μας ζωή. Το club χωρίζεται σε δύο μέρη. Το κάτω επίπεδο είναι διάσπαρτο από stands και στο βάθος του χώρου βρίσκεται το κεντρικό μπαρ σε σχήμα ημικυκλίου. Η πρoσοχή, όμως, συγκεντρώνεται πάνω από το bar, όπου βρίσκεται η μουσική σκηνή και φιλοξενεί τις πιο ζωντανές μπάντες και ξεχωριστά events. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μια δυνατή ομάδα χορευτών, τραγουδιστών και ηθοποιών, με αρχηγό το Γιώργο Χρανιώτη, εναλλάσσεται με dj sets. Η δυνατή σκηνική παρουσία του Χρανιώτη κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο, ενώ στις δύο πλευρές της σκηνής εντυπωσιακά φωτιστικά και προβολικά παιχνίδια διαδέχονται σέξι χορευτικά. Μουσικά, απολαμβάνουμε από ροκ μπαλάντες μέχρι ποπ επιτυχίες. Ακούγονται αρκετά σύγχρονα συγκροτήματα, αλλά η μπάντα δεν περιορίζεται χρονολογικά και ερμηνεύει έως και 60's κομμάτια με ροκ ενορχήστρωση και αρκετά funky διάθεση. Ακριβώς απέναντι από τη σκηνή παίρνει τη σκυτάλη ο dj για να συμπληρώσει τις δυναμικές live performances. Στο πάνω επίπεδο η διακόσμηση είναι λιτή, βιομηχανική και κυριαρχούν οι άνετοι κόκκινοι καναπέδες από τους οποίους απολαμβάνουμε την πανοραμική άποψη του κλαμπ.

Info: Είσοδος: €­13 (με ποτό). Ποτό: €­9. Φιάλη: €­80 (απλή), €­100 (special).

Κίτρινα Ποδήλατα, Δευτέρα 26/2, Τιμή εισιτηρίου €15.
Μalcolm McLaren, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, Tιμή εισιτηρίου: €31,80
Koop - Σάββατο 3/2/07, Είσοδος: €30, Ώρα έναρξης: 21.00
African China & Lady Erosion - Κυριακή 4/2/2007, Ώρα Έναρξης 21.30, Είσοδος €20.


The Flaming Stars & Devastations



Την Παρασκευή 23/2 η σύγχρονη pop/rock σκηνή γιορτάζει στο Gagarin 205, με εκπροσώπους τους βρετανούς Flaming Stars και τους αυστραλούς Devastations. Οι τελευταίοι, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album τους «Coal» έρχονται για να σαγηνεύσουν για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό με τις μελαγχολικές ιστορίες τους. Η υπόγεια ένταση που χαρακτηρίζει τα τραγούδια τους, η μελωδικότητα, οι στίχοι για ταραγμένες σχέσεις σε συνδυασμό με ηλεκτρικές κιθάρες, πιάνο και πλήκτρα, είναι μερικά από τα στοιχεία που φέρνει τους Devastations πιο κοντά στο ευρύ κοινό. Οι fans των Madrugada και των Nick Cave and the Bad Seeds θα καταλάβουν καλύτερα τη γοητεία και τη συναισθηματική ένταση του ήχου τους. Οι Flaming Stars, από την άλλη, αποτελούν μια από τις καλύτερες garage μπάντες της Βρετανίας. Ο σκοτεινός κιθαριστικός τους ήχος, η θεατρική σκηνική τους παρουσία και το στοιχειωτικό garage τους κέρδισε την προσοχή αρκετών μουσικόφιλων. Στις αρχές των 00s συνεργάστηκαν με την εταιρία Alternative Tentacles με την ελπίδα να γίνουν γνωστοί και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το 2002 κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα album τους, το «Sunset And Void», ενώ σημαντική γεύση από τη δουλειά τους μπορούμε να πάρουμε από την εξαιρετική συλλογή τους «London After Midnight: Singles, Rarities And Bar Room Floor-Fillers 1995 - 2005».

Ιnfo: Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Είσοδος: €30, προπώληση: €25 (Ticket Point, www.i-ticket.gr).

GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE

Events
Τρίτη 27/2 - Tuxedomoon, Είσοδος: €20.
Παρασκευή 23/2 - Flaming Stars & Devastations, Είσοδος: €30
Παρασκευή 26/1/07 - The Answer, Είσοδος: €22
Παρασκευή 2/2/07 - Isobel Campbell & Mark Lanegan, Είσοδος: €30
Κυριακή 4/2/07 - The Gathering, Είσοδος: €27

Πόλη:Αθήνα
Διεύθυνση: Λιοσίων 205


Satoshi Tomiie - Groove master




Την Παρασκευή 23/2 το Luv φιλοξενεί τον κορυφαίο ιάπωνα house DJ, παραγωγό και ιδιοκτήτη της πασίγνωστης Saw Records. Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία της συλλογής «Renaissance - The Master Series 9» και στο πλαίσιο του παγκόσμιου tour του, έρχεται και πάλι για να βάλει φωτιά στα dance floors. Από μικρός έδειχνε έφεση στη μουσική με μια ιδιαίτερη αγάπη στην jazz. Ο έμπειρος DJ Frankie Knuckles εντόπισε από νωρίς τις προοπτικές του, με αποτέλεσμα τη διάσημη συνεργασία τους στο «Tears». Έτσι μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και παρά τον ανταγωνισμό που συνάντησε εξελίχθηκε σε έναν από τους top DJs. Το 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD στη Sony με τίτλο «Full Lick» το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα στην Αγγλία. Απόδειξη πάντως του ταλέντου του αποτελεί αναμφίβολα η «Master Series». Είσοδος: €30.

LUV

Events
The Hacker & Solar + Ison - Σάββατο 24/2, Είσοδος €25.
Satoshi Tomiie - Παρασκευή 23/2, Είσοδος: €30.
Jedi Mind Tricks - Πέμπτη 22/2.
Ο James Holden αναλαμβάνει τα dexx του Luv για να δημιουργήσει την καλύτερη progressive house βραδιά. - (Παρασκευή 2/2/07)
O Michel De Hey έρχεται στο Luv για να θερμάνει τα dance floors με techno & tech house beats. - (Σάββατο 3/2/07)

Κόστος Εισόδου: 15€
Περιοχή: Θησείο
Διεύθυνση: Ερμού & Πλ. Αγ. Ασωμάτων 1
Τ.Κ.: 10554

No comments: