Wednesday, February 28, 2007

Εικαστικά

Γιάννης Ζαγοριανάκος

Εως 10 Μαρτίου, στην Αίθουσα Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife», Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210-7221200, φαξ: 210 7221304, www.astrolavos.gr

Ο Γιάννης Ζαγοριανάκος στην ατομική του έκθεση παρουσιάζει κατασκευές με «πρώτη ύλη» το μόλυβδο, τον οποίο μεταμορφώνει επεμβαίνοντας με χρώματα και χημικές αντιδράσεις. Τα δισδιάστατα φύλλα του μετάλλου, κόβονται σε διαφορετικά σχήματα φόρμες, τσακίζονται και επιζωγραφίζονται, αποκτώντας νέα υπόσταση. Χρωματιστές φιγούρες μουσικών, χορευτών, περίεργων ζώων, απλώνονται σαν ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι ανάμεσα σε μικρές πόλεις που θυμίζουν Άπω Ανατολή, ενώ ανάμεσά τους κυκλοφορούν χρωματιστοί σκαραβαίοι που ενσωματώνονται και αυτοί σε ένα μαγικό παιχνίδι και κάνουν το θεατή να γίνεται συμμέτοχος σε ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού. Το «pop» ζωγραφικό ιδίωμα του Γ. Ζαγοριανάκου βγάζει μια αίσθηση ζεστή, μεσογειακή, που απορρέει από τη θερμή χρωματική παλέτα που οικειοποιείται ο καλλιτέχνης και τα μαλακά, με έφεση στην καμπύλη, περιγράμματα που ορίζουν τις μορφές των έργων - κατασκευών του.


«Αίγυπτος, μνήμες και σύμβολα»

«ΑΙΓΥΠΤΟΣ, μνήμες και σύμβολα» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Αιγύπτιου ζωγράφου Απόστολου Κυρίτση στην αίθουσα του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών (Πανεπιστημίου 6) υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 5 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ.

No comments: