Sunday, February 18, 2007

The SounD of THe..POLICE..!

Το θρυλικό rock trio των Police, που μεσουράνησε στη δεκαετία του 80, έδωσε την πρώτη μεγάλη συναυλία του έπειτα από 20 και πλέον χρόνια, παίζοντας κατά την έναρξη της απονομής των Βραβείων Grammy, ανοίγοντας την όρεξη των θαυμαστών τους για την αναμενόμενη παγκόσμια περιοδεία τους.

Ο επικεφαλής του συγκροτήματος Sting, ο κιθαρίστας Άντι Σάμερς κι ο ντράμερ Στιούαρτ Κόπλαντ εκτέλεσαν μία τζαζ διασκευή του πασίγνωστου κομματιού τους Roxanne για τους 12.000 θεατές, που παρακολούθησαν τις απονομές των Grammy στο Στέιπλς Σέντερ του Λος Άντζελες.

Ο 55χρονος σήμερα Sting, κύριος συνθέτης και στυλοβάτης του συγκροτήματος είχε εγκαταλείψει τους Πολίς το 1984, επιζητώντας μεγαλύτερη εκφραστική ελευθερία, κι ακολούθησε μία επιτυχημένη σόλο σταδιοδρομία. Ο 64χρονος, σήμερα, Σάμερς κι ο 54 Κόπλαντ, μολονότι ενεπλάκησαν σε πολλά άλλα μουσικά εγχειρήματα δεν κατόρθωσαν να αρθούν στα επίπεδα επιτυχίας του Sting.

Το τρίο επανασυστήθηκε προσωρινά το 1986 για τις ανάγκες των φιλανθρωπικών συναυλιών της Διεθνούς Αμνηστίας, έπαιξαν ξανά στον γάμο του Stingτο 1992, και κατά την αποδοχή τους το 2003 στο Rock n’ Roll Hall of Fame.

Σήμερα, το συγκρότημα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες για ν’ ανακοινώσει πως θα πραγματοποιήσει παγκόσμια περιοδεία.

No comments: