Monday, February 19, 2007

Κύκλος Schumann

Με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συνθέτη το 2006, ο καταξιωμένος Έλληνας βιολονίστας επιμελείται και παρουσιάζει τον «Kύκλο Schumann», μέρος του οποίου αποτελούν οι δύο αυτές συναυλίες.



Στο Μέγαρο Μουσικής, ο Κύκλος Schumann αποτελεί ένα μοναδικό αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη (1810-1856) που διεύρυνε το μουσικό ορίζοντα του γερμανικού ρομαντισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κορυφαίες στιγμές από το έργο του συνθέτη - αλλά και των συγχρόνων του δημιουργών. Η ερμηνεία και των τεσσάρων συμφωνιών του, με ένα από τα σημαντικότερα συμφωνικά συγκροτήματα της Ευρώπης, την Orchestre National de France, η οποία διευθύνεται από έναν καλλιτέχνη του διαμετρήματος του Κουρτ Μαζούρ, αποτελεί το κύριο μέρος - και είναι γεγονός πρώτου μεγέθους.

(Σχεδόν παράλληλα (17, 22, 23/2), με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λεωνίδα Καβάκου, γίνεται ένα μουσικό πανόραμα με έξι ξεχωριστές συναυλίες (έργα μουσικής δωματίου του Σούμαν αλλά και συγχρόνων του) στις οποίες συμπράττουν με τον Καβάκο οι Χάνα Βάινμαϊστερ (βιολί), Μπένγιαμιν Ριβίνιους (βιόλα), Χάριολφ Σλίχτιχ (βιόλα), Νατάλια Γκούτμαν (βιολοντσέλο), Πάτρικ Ντεμένγκα (βιολοντσέλο) και Αλεξάντερ Λόνκιχ και Ντένες Βάριον (πιάνο).)

Μέγαρο Μουσικής-Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 2107282333. Στις 8.30 μ.μ. Εισιτ: € 25, 16, φοιτ.: € 6. Προπώληση από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΑ (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη-Eρμού 1, Πλ. Συντάγματος).

No comments: