Wednesday, February 28, 2007

Athens Gourmet..!

Διαβολικό... στέκι!

Το Hell's kitchen είναι μια γειτονιά στο δυτικό midtown της Νέας Υόρκης· όνομα και πράμα παλιότερα, την περίοδο που οι μετανάστες έφταναν με τα καράβια στην Αμερική και μετά το Ellis Island ανέβαιναν εκεί για να εγκατασταθούν.

Δύο Έλληνες φίλοι, που σπούδαζαν εκεί πριν από κάποια χρόνια, ονειρεύονταν ένα εστιατόριο cool και άνετο όπως πολλά στέκια στη Νέα Υόρκη. Να μπορείς να πας το μεσημέρι για πρόχειρο φαγητό ή μετά τη δουλειά για ένα ποτό ή για να τσιμπήσεις κάτι. Να μη χρειάζεται να φτιασιδωθείς, αλλά να νιώθεις άνετα και με γραβάτα. Απλά, χαλαρά. Και τελικά το όνειρό τους έγινε... «Κόλαση». Ήρθαν στην αντίστοιχη γειτονιά της Αθήνας, πίσω από το Δημαρχείο της Πλατείας Κοτζιά, και ανάμεσα σε εμπορικά, οίκους ανοχής, μπακάλικα, γραφεία και καταστήματα άνοιξαν το δικό τους «Hell's Kitchen». Ζεστό ως θα ώφειλε -Κόλαση γαρ- αλλά με άπλετο φως από τις τζαμαρίες, με cool μουσική και ατμόσφαιρα easy και χαλαρή. Τραπέζια, ένα μπαρ αλλά και ένα κεντρικό stand με stools για ποτό ή σνακ. Στο μενού θα βρείτε σούπες, σαλάτες, σάντουιτς, burgers, ζυμαρικά και κάποια κυρίως με ψάρι και κρέας. Για τις ομελέτες του έχω να πω τα καλύτερα - δοκίμασα εκείνη με αβοκάντο και ντομάτα.

Όπως και το ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα, που ήταν γευστικό και σωστό στην υφή. Από το απλό burger, πάλι, μου έλειψε μια ζουμεράδα στο μπιφτέκι και μια σάλτσα που θα του πρόσφερε μια «τσαχπινιά». Η νεοϋορκέζικη πιπεράτη σερβίρεται περιλουσμένη με μια σάλτσα από μανιτάρια που είναι λίγο βαριά ειδικά για μεσημέρι.
Σε γενικές γραμμές στο «Hell's Kitchen» τρως συμπαθητικά και όχι δήθεν. Αλλά κυρίως απολαμβάνεις ένα απροσποίητο μποέμ περιβάλλον. Κι αυτό που σε κάνει να θέλεις να ξαναγυρίσεις είναι το στυλ του. Είτε αυτό προβάλλεται μέσα από τη μουσική και την cool ατμόσφαιρα, είτε από την πολύ καλή επιλογή κρασιών του ξένου αμπελώνα σε ποτήρι (12 λευκά, 3 ροζέ, 10 κόκκινα), είτε μέσα από τον κόσμο, τους ιδιοκτήτες του και τη «μέσα σε όλα» διάθεση για ζωή που αποπνέει. Την Κυριακή έχει brunch, ενώ τα βράδια μετά τις δέκα στήνουν έναν μπουφέ για να συνοδεύετε το ποτό σας με κάποιο μεζέ.

INFO
HELL'S KITCHEN Κλεισθένους 13, Πλατεία Κοτζιά, 2105241555, Τιμή: € 15-25. www.hellskitchen.gr.

-Ντένη Καλλιβωκά-

No comments: