Wednesday, February 28, 2007

Salonique gourmet


Διαθέτοντας πάντοτε ένα από τα καλύτερα εν Ελλάδι σέρβις, που όμως ωριμάζει διαρκώς, το «Alfredo's» είναι ένας χώρος με κουλτούρα grand restaurant που, διαθέτοντας ευτυχώς τις πλάτες του καζίνου, εξελίσσει διαρκώς την κουζίνα του. Πιάτα όπως το εξαιρετικό αρνάκι με κύμινο, κορίανδρο, πράσινες ελιές και σάλτσα αγγούρι-γιαούρτι, τη θεάρεστη πάπια με κάρδαμο, ξηρούς καρπούς και ψητό παντζάρι ή τον εξαιρετικό αστακό φρικασέ με κρέμα από αρωματικά βότανα και τρούφα τα ζηλεύει η Αθήνα.

Το opening της χρονιάς βεβαίως είναι το «Cloud Level» στο χώρο της παλιάς «Πορφύρας» του «Macedonia Palace». Εκεί το team του «Meat me» έχει στήσει ένα χώρο που γευστικά και διακοσμητικά έχει touch Λονδίνου και σερβίρει σύγχρονη word cuisine, τύπου χταπόδι με σαλάτα γουακαμόλε - εξίσου αξιοζήλευτο.

Η σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με γαλλικές, ιταλικές και ελληνικές νότες του «Ginger and Fred» στο ξενοδοχείο «Les Lazaristes» είναι πολύ καλή· από εκεί οι Αθηναίοι λιμπίζονται το ναπολεόν με ελιά γλυκό του κουταλιού και παγωτό ελαιόλαδο.

Ο πρίγκιψ των μεζέδων Σωτήρης Αδαλάκης κεντάει καινούργια τεφαρίκια· στο «Level» ο Γιουγκοσλάβος σεφ Tζέικ Γιοβάνοβιτς δίνει πάσες στην εξαιρετική κάβα, ενώ ακούγεται ότι ο Χρύσανθος και η «Ντομάτα» φλερτάρουν επιμόνως τη συμπρωτεύουσα.

No comments: