Sunday, February 18, 2007

Calu Cacu



ΣΤΙΧΟΣ ανάλαφρος, ρυθμός έντονος, διάθεση για χορό και τραγούδι, δροσερές φωνές και μουσικές. Όλα αυτά συνδυάζονται, και το αποτέλεσμα φέρει το όνομα Calu Cacu. Τα τελευταία τρία χρόνια, τα δέκα μέλη της μπάντας Calu Cacu παίζουν χορευτική μουσική σε πολλά μεγάλα clubs της χώρας και ενθουσιάζουν το κοινό με την ενέργεια τους.


«Είμαστε μια μπάντα η οποία φτιάχτηκε για να πραγματοποιεί live εμφανίσεις και να χορεύει ο κόσμος. Παίζουμε χορευτικά κομμάτια από πάρα πολλά είδη μουσικής, που έχουν όλα ως κοινό χαρακτηριστικό τα πνευστά και τις πολλές φωνές. Σε αυτό βοηθάει άλλωστε η ύπαρξη τριών πνευστών -σαξόφωνο, τρομπέτα και τρομπόνι-, και τριών φωνών -μίας αντρικής και δύο γυναικείων-, κάτι που δεν συναντάται εύκολα σε μπάντα σήμερα, τουλάχιστον στη χώρα μας».

«Είμαστε δέκα μουσικοί. Ο Στέλιος Παύλου παίζει τύμπανα, ο Αλέξανδρος Καραμαλίκης κρουστά, ο Θοδωρής Ντάντος μπάσο, ο Θοδωρής Σκουτέρης κιθάρα, ο Παντελής Ραβδάς πιάνο, ο Μαρίνος Χειμώνας τρομπόνι, ο Χρίστος Αγγελόπουλος τρομπέτα, η Άννα Τσίπα τραγουδάει, όπως και η Άννα Παναγοπούλου και ο Σπύρος Κολαΐτης τραγουδάει, παίζει σαξόφωνο, γράφει στίχους και μουσική στα τραγούδια της μπάντας».


«Είμαστε δέκα άνθρωποι πολύ διαφορετικοί μεταξύ μας, με αποτέλεσμα τα ακούσματά μας να προέρχονται από όλα τα είδη μουσικής, τα οποία προσπαθούμε να προσαρμόσουμε σε ένα χορευτικό στυλ με πνευστά. και φωνές. Στα live μας φαίνεται καθαρά αυτό, γιατί εκτός από τα δικά μας κομμάτια, παίζουμε κομμάτια χορευτικά, latin, soul, disco, swing, funky ακόμα και ελληνικά κομμάτια διασκευασμένα πάντα στο ύφος μας. Τα δικά μας τραγούδια, με δεδομένο ότι τα δουλεύουμε όλοι μαζί, περιέχουν όλα τα παραπάνω στοιχεία».



-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΒΑΡΗΣ-

No comments: