Wednesday, February 28, 2007

Θέατρο

«Τίποτα δικό μου» - Έντουαρντ Μποντ

Από 28 Φεβρουαρίου, Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ.: 210-8210991, www.dolichos.gr

Πρεμιέρα του μελλοντολογικού έργου του Έντουαρντ Μποντ, «Τίποτα Δικό μου» (τρίτο μέρος της Τριλογίας Big Brum), στο θέατρο Πορεία, σε μία συμπαραγωγή των εταιρειών θεάτρου Νόησις και Δόλιχος. Ο ανατρεπτικός Μποντ παρουσιάζει τον κόσμο του 2077, έναν κόσμο όπου οι αρχές έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Στόχος του έργου να μας κρατήσει σε επαγρύπνηση ως προς την τάση της κοινωνίας και αυτών που την κατευθύνουν, να ενισχύουν τον έλεγχο και την καταστολή.

Μουσικοθεατρική Παράσταση σε κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου

Από 23 Φεβρουαρίου - 18 Μαρτίου, στο Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα τηλ.: 210-3244340

Ο Μιχάλης Κλαπάκης σε συνεργασία με τη θεατρική Εταιρεία Πόλις παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη σε ποιητικά ( και όχι μόνον ) κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Ένας ευφάνταστος ψυχαναλυτής των αρχών του 20ού αιώνα, μετέρχεται ανορθόδοξες για την εποχή μεθόδους ψυχοθεραπείας. Με την αποκλειστική και καθαιρετική χρήση των ήχων οδηγεί μία γυναίκα στην αποκάλυψη μύχιων σκέψεων, φαντασιώσεων, αισθήσεων. Ο Έρωτας και η Ελευθερία, ή η ελευθερία μέσα από τον έρωτα, στον λόγο του υπερρεαλιστή ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκου ηχεί πιο σύγχρονη από ποτέ... Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου. Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Μιχάλης Κλαπάκης.

«Μήπως άργησα;» - Ομάδα ANADA KADA

Κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στη Θύρα Τέχνης, Σαρρή 14, Ψυρρή,

Η ομάδα ANADA KADA (στα σανσκριτικά σημαίνει: αυτό που είναι στην καρδιά και θέλει να εκφραστεί) ανεβάζει το έργο του Vimal Shab (όχι δεν είναι ινδός είναι το ψευδώνυμο του Χάρη Μπόσινα) «Μήπως άργησα;».

Μια μαύρη κωμωδία που ασχολείται με τις σκέψεις που μένουν κλειδωμένες στο μυαλό μας και διογκώνονται για να ξεσπάσουν συχνά την πιο ακατάλληλη στιγμή. Πολλές ανατροπές και ένα φινάλε με μια guest έκπληξη διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων θεατών που απολαμβάνουν το ποτό τους.

Η σκηνοθεσία είναι της Αθηνάς Αλεξοπούλου και του Χάρη Μπόσινα, σκηνικά-κοστούμια του Χρήστου Νικολόπουλου και τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Χαβρές, Δέσποινα Νικητίδου, Μαρία Κοκκινάκη, Αθηνά Αλεξοπούλου, Χάρης Μπόσινας και η Μίλυ-Μίλυ.

No comments: