Monday, February 19, 2007

Aνδαλουσία - Κρήτη



Από 21 έως και 24/2, στο Χοροθέατρο Ροές, το ανδαλουσιανό φλαμένκο συναντά τη χαρακτηριστική κρητική μουσική παράδοση. Πρόκειται για μια διαπολιτισμική συνεργασία κορυφαίων μουσικών και χορευτών της Ανδαλουσίας και της Κρήτης, με στόχο την αναζήτηση κοινών μουσικών δρόμων που ανήκουν γεωγραφικά σε μια κουλτούρα που ξεπηδάει από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Έτσι, η ιδιαιτερότητα του flamenco προσεγγίζει την ιδιαιτερότητα του παραδοσιακού μουσικοστιχουργικού ιδιώματος της Κρήτης - με τα όργανα που εκφράζουν αυτές τις δύο μουσικές να κατευθύνουν και να ορίζουν το πλαίσιο στο οποίο η έκφραση και η φαντασία του κάθε μουσικού μπορεί να το αποτυπώσει πιστά και να το σπρώξει πέρα απ' τα φυσικά του όρια.

Συμμετέχουν οι χορευτές El Nano, Monica Hidalgo, οι μουσικοί Kiko de Alcala τραγούδι, Jordi Albaran Flores κιθάρα, Ζαχαρίας Σπυριδάκης λύρα και τραγούδι, Γιάννης Ρομπογιαννάκης πνευστά και κρουστά, Δημήτρης Κουκουλιτάκης φλαμένκο κιθάρα και λαούτο, Γιάννης Παπατζάνης τραγούδι και κρουστά, καθώς και το Χορευτικό συγκρότημα του Γιώργου Μαρκαντώνη.


(ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ την Τρίτη 20/2 ΩΡΕΣ 6.00-9.00 μ.μ. Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ 1 ΑΤΟΜΟ. ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ 2 ΚΟΥΠΟΝΙΑ. ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ 150)



Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, τηλ. 210 3474312

No comments: